Hvorfor planter vi træer i Amazonas?

Hver gang vi sælger et par solbriller, planter vi et træ for at udvide verdens skovarealer, der er hårdt hærget af skovbrande og ulovligt skovbrug. Millioner af hektar regnskov omdannes til landbrugsområder og truer dermed verdens skovarealer. Derfor forsøger vi at plante vores træer, hvor der er mest behov for det i verden. Det har tidligere været i Australien, der var specielt hårdt plaget af skovbrande i starten af 2020. Før det har Californien ligeledes været plaget af skovbrande. Disse skovbrande er yderst hårde for miljøet, da der først og fremmest bliver udryddet store skovarealer, men også fordi der frigives en masse CO2 i atmosfæren.

Amazonas er verdens største tropiske regnskov, dækker 6,9 millioner kvadratmeter og spænder over 9 forskellige lande; Brasilien, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Venezuela, Guyana, Suriname and French Guiana. I Amazonas har der også været store udfordringer med skovbrande. I de første 8 måneder af 2019 blev der registreret 73.000 skovbrande i Amazonas – i hele 2018 var der ”kun” 40.000 registrerede skovbrande. Situationen var så kritisk, at der i perioder i 2019 blev udryddet skovarealer på størrelse med en fodboldbane hvert minut! Gennem det sidste århundrede er hele 17 procent af Amazonas blevet afskovet.

Derfor har vi taget del i et genplantingsprojekt i Amazonas ved buffer zonen imellem Tambopata National Reserve, Nationalparken Bahuaja-Sonene og byen Puerto Maldonaldo i Peru. Dette område er klassificeret som højrisiko for skovrydning og hærget af ikke-bæredygtig landbrugspraksis. Dette projekt vil hjælpe med at bevare områdets biodiversitet og genplante tabt skovareal. Vores partnere arbejder samtidig med de lokale farmere i Puerto Maldonaldo for at etablere en mere bæredygtig landbrugspraksis i området. Når du handler vores bæredygtige træsolbriller er du altså med til at støtte projekter som dette.

Skriv en kommentar