Kender du historien bag solbriller?

Vi går alle sammen med solbriller for at beskytte os mod solens UV-stråling. Vi kender dog som regel ikke meget til historien og udviklingen bag solbrillen, som vi kender den i dag. Solbriller har været lavet af mange forskellige materialer og set meget forskelligt ud gennem tiden.

I forhistorisk og historisk tid har solbriller på nogle af de mest nordlige egne taget form af stødtænder fra hvalrosser skåret ud som en brille – dog uden noget glas i. I stedet for har der kun været en lille sprække som åbning til at blokere reflekterende stråler fra solen.

Vi skal helt frem til midten af 1800-tallet før man begyndte at eksperimentere med tonede linser. På dette tidspunkt var det dog ikke tiltænkt som beskytning mod sollys, men nærmere som en form for behandling af visse synshandicap. Disse blev blandt andet i 19 og 20 århundrede givet til folk med syfilis, da lysfølsomhed er blandt symptomerne herpå.

William Crookes lykkedes i 1913 med at udvikle den første linse, der uden at være tonet blokerer UV-stråling. På daværende tidspunkt var dette en markant fremgang, hvorfor det også gradvist blev mere almindeligt at eje et par solbriller. Det estimeres, at der i 1937 blev solgt 20 millioner solbriller i USA.

Vi ønsker hos Timbered at være med til at påvirke materialevalget i solbrilleindustrien fremadrettet. Det er ingen hemmelighed, at størstedelen af nutidens solbriller er lavet af plastic. Plastic forbindes ofte med den store forurening, vi ser i nutidens verden. Derfor føler vi, at det giver mening at bruge det mere bæredygtigt materiale, træ, i stedet for. Vi er lykkedes med at udvikle en træsolbrille af høj kvalitet, der samtidig har rigtig god komfort. På denne måde behøver man ikke at gå på kompromis med miljøvenlighed, når man vælger sine solbriller.

Skriv en kommentar