Vi skal handle nu – og hellere i dag end i morgen!

Fornylig blev jeg opmærksom på begrebet ”Earth Overshoot day”, som er betegnelsen for den dag på et kalenderår, hvor det er beregnet, at jordens befolkning har forbrugt den mængde ressourcer, som planeten kan gendanne på et år. Man kan se på dette begreb samlet for jorden og for det enkelte land.

Kigger vi på 2019 ramte vi på vores planet den dato allerede 29. juli, hvilket er det tidligste nogensinde. Endnu værre bliver det dog når man kigger på begrebet på landebasis – altså ”Country Overshoot day”, hvor man for 2020 har beregnet, at Danmark allerede ramte denne dag den 28. marts – kun overgået af Qatar, Lyuxembourg, United Arab Emirates, Kuwait, USA og Canada


Det står således meget tydeligt for mig, at vi skal handle nu – og hellere i dag end i morgen. Vi kan simpelthen ikke blive ved med at bruge af klodens ressourcer på den her uansvarlige måde! Ethvert tiltag nytter, og vi som enkeltpersoner kan alle hjælpe med til at gøre en forskel.

En god og forholdsvis nem måde er at finde alternativer til alle de ting, vi ejer, hvor plastik, som er en stor forureningskilde, indgår. Plastik er stort set umuligt at genbruge, og det kan tage flere hundrede år for naturen at nedbryde.

Da jeg hurtigt kiggede rundt på eget forbrug tog det ikke mere end 5 minutter at identificere en lang række ting af plastic som med fordel kunne udskiftes til samme af andet materiale – f.eks vatpinde, tandbørste, vandflasker, mobiltelefoncover, sugerør og ikke mindst solbriller!

Majoriteten af alle solbriller er helt unødvendigt lavet 100% af plastik – dette er en skam, da de nemt kan erstattes af solbriller lavet af bæredygtige materialer uden lavere kvalitet, komfort og udseende. Solbriller af træ fra Timbered er komfortable, høj kvalitet og bæredygtige på samme tid. Vi ønsker nemlig, at du skal bære vores solbriller med god samvittighed uden at gå på kompromis.

Leave a comment

All comments are moderated before being published